GLANCE Henna Brows

Henna Brows is anders dan gewoon verven omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet na een week alweer met potlood of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen. Het verschilt per persoon hoelang de henna blijft zitten op de huid. Dit is van veel factoren afhankelijk zoals huidtype en welke reinigingsproducten je gebruikt. Vermijd zoveel mogelijk alles rondom de wenkbrauwen, denk hierbij aan; niet reinigen op de wenkbrauwen, en niet scrubben op de wenkbrauwen. Doe je dit wel zal de henna sneller van de huid slijten. In het algemeen blijft de henna ongeveer 2 weken op de huid en 5-6 weken op de wenkbrauwharen. In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus ook veel langer op de haren zitten.

Afkomst GLANCE Henna Brows

GLANCE Henna Brows is afkomstig uit Brazilië waar het tot een van de populairste salonbehandelingen hoort. In Brazilië wordt nauwelijks gewone verf gebruikt voor het kleuren van de wenkbrauwen, bijna alleen henna.

Wat maakt wenkbrauw henna van Glance uniek?

GLANCE Henna Brows is een prachtige salonbehandeling met mooie en langdurige resultaten. De tint houdt - afhankelijk van het huidtype en de aftercare - tot 2 weken op de huid en tot ca 6 weken op de haartjes.
De gehele lijn bevat 6 tinten waaronder een donkerblonde en roodbruine tint. Deze 2 kleuren zijn voor de Nederlandse vrouw vaak zeer geschikt en voegen daarom een enorme waarde toe aan mogelijkheden. Daarnaast is de inwerktijd van de tinten slechts 7 minuten tegenover 20 minuten bij andere producten. Dat beïnvloedt niet alleen de behandelingstijd en dus de prijs, het is ook prettiger voor de iets dunnere blanke huid waarmee we in Europa veel te maken hebben.

Wat is henna?  

Henna word gemaakt van de struik Lawsonia Inermis en is dus plantaardig. Het is een zuiver natuurproduct waarmee je haren en huid kunt kleuren. Henna zal de structuur van het haar niet beschadigen, het is zelfs gezond voor het haar! De kleuren komen tot stand (henna is rood tint) doordat henna poeder word vermengt met andere gedroogde planten. Zo ontstaan er meerdere kleurvarianten. Hierdoor is het niet mogelijk het haar te bleken zoals bij chemische kleuring. De henna moet 20-30 minuten intrekken. Dit komt doordat het in de toplaag van de huid moet trekken. Hoe langer je het laat intrekken hoe beter het in de eerste laag trekt en dus langer plezier van de verf. Afhankelijk van het huidtype, juiste mix verhoudingen, voorbehandeling en - heel belangrijk - de nazorg blijft de henna tint tot 2 weken op de huid! Op de haartjes net zo lang totdat het haartje uitvalt.